Sóban sült krumpli

Sóban sült krumpli
Hozzávalók:
személyenként 2-3 egyformán közepes nagyságú burgonya, só

1. A burgonyát héjastól, kefével dörzsölgetve alaposan megmossuk.
2. Egy kisebb tepsiben annyi sót terítünk szét, hogy a tepsi alja ne látszódjék, és erre ültetjük rá a krumlikat. Közepesen forró sütőben a krumplik nagyságától függően kb. 45 percig sütjük. Akkor jó, ha ujjal rákoppintva már nem kemény, hanem benyomódik.
3. Tálalás előtt a sót ledörzsöljük róla, majd hámozás nélkül a tetejüket kereszt alakban bevágjuk, és a krumpli alját két oldalról egy kicsit befelé megnyomjuk, így felül a vágások mentén kinyílik.
4. Szaftos pecsenyékhez kitűnő köret, de lehet önálló étel is belőle, ha a zezejét fűszeres tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal behintjük.

Megjegyzés
– Kifejezetten előnye az így készített krumplinak, hogy a só “gőzében” sülve sós íze lesz anélkül, hogy megennénk vele a sót, amiből úgy is többet fogyasztunk a kelleténél.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 280 kcal