Hozzávalók:
4-4 nyúllapocka és nyúlcomb, só, 1 vöröshagyma, 4 evőkanál olaj (lehetőleg olíva), 1-1 kiskanálnyi friss rozmaring és kakukkfű, 2 babérlevél, 2 szárzeller, 5-6 gerezd dió, kb. 5 dl édes fehérbor, kb. 1 kiskanál finomliszt, 5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1. A lapockát és a combot enyhén besózva állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra (félfőre) vágjuk, majd egy lábasban, az olajon, a hússal együtt megpirítjuk.
2. A rozmaring és kakukkfű levélkéit a szárról lecsipkedjük, durvára vágjuk, a babérlevéllel, a vékonyan felszeletelt zellerrel meg a durvára aprított dióval együtt a húshoz adjuk. Egy kevés bort öntünk alá és lefödve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Közben a lábast többször megrázzuk, ha kell, az étel elfövő levét pótoljuk.
3. Levét a maradék borral elkevert liszttel sűrítjük, az olajbogyót is beleszórjuk. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk. Körete rizs, puliszka vagy főtt tészta.
Jó tanács
– 8 részre vágott egész nyúlból is ugyanígy készíthetjük.
4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 512 kcal
Italajánlatunk: száraz vörösbor, például Szekszárdi kékfrankos