Csirke gombabundában

Csirke gombabundában

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé vagy csirkefelsőcomb-filé (lehet vegyesen is), 1 csapott evőkanál ételízesítő por (lehet só is), 15 dkg csiperkegomba, 1 apró vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 tojás, 7-8 evőkanál finomliszt

a sütéshez: bő olaj

 

1. A csirkemell- vagy combfilét kisujjnyi csíkokra vágjuk és a fele ételízesítőporral bedörzsöljük. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A gombát valamint a hagymát elfelezzük, és a fokhagymával meg a petrezselyemmel együtt nagyon finomra vágjuk. (Az is jó, ha a sütéshez szánt olajból 1-2 evőkanálnyit hozzáöntünk és merülőmixerrel nagyon apróra vágjuk, de ne pépesítsük!)

2. Megborsozzuk, a maradék ételízesítőt és a felvert tojásokat hozzáadjuk, majd annyi – kb. 5 evőkanál – lisztet keverünk bele, hogy sűrű, palacsintatészta-szerű masszát kapjunk.

3. A húscsíkokat a maradék lisztben meghempergetjük, a gombás-lisztes keverékbe forgatjuk, végül bő, forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Papírszalvétára szedve a felesleges olajat leitatjuk róla. Párolt vadrizs vagy rizibizi illik köretnek hozzá, egy kis tartármártás kíséretében.

 

4 főre

Elkészítési idő: 45 perc

Egy adag (köret és tartármártás nélkül): 439 kcal