Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé, só, őrölt fekete bors, 25 dkg főtt, áttört gesztenye (tisztítva mérve), 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 0,5 dl tej, 6-8 dkg zsemlemorzsa
a bundázáshoz:
8 dkg finomliszt, 2 nagy tojás, 15 dkg kukoricapehely (cornflakes)
a sütéshez:
bő olaj
a kompóthoz:
2,5 dl vörösbor, 25-30 dkg magozott puha vegyes aszalt gyümölcs
1. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk, és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk.
2. A pulykamellfilét a rostjaira merőlegesen 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. A krumplinyomón áttört puha gesztenyét villával összetörjük, sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy kenhető, de azért sűrű krémmé váljon.
4. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt aranysárgára sütjük.
5. Közben a boros gyümölcsöt fölforraljuk, tálaláskor a felszeletelt pecsenye köré öntjük. A fogást még ünnepibbé tehetjük, ha burgonyából vágott csillagokat sütünk hozzá köretnek.
4 főre
Elkészítési idő: 40 perc + áztatás
Egy adag (burgonya nélkül): 785 kcal
Italajánlatunk: száraz vörösbor, például Villányi pinot noir ’99