Bulguros húsgombóc


Hozzávalók:
4,5 dl víz, só, 22,5 dkg bulgur, 50 dkg darált marhahús, 1 kis fej lereszelt vöröshagyma, 1 csapott kiskanál szárított borsikafű, 1 gerezd pépesre zúzott fokhagyma, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt római kömény, frissen őrölt fekete bors
a sütéshez:
bő olaj

1. Egy kisebb lábasban a vizet fölforraljuk, enyhén megsózzuk. A bulgurt beleszórjuk, jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, szorosan lefödve 20-25 percig duzzadni, puhulni majd fedetlenül hülni hagyjuk.
2. Ezután a darált hússal és a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk, nagyjából 1 kiskanál sóval ízesítjük.
3. Megnedvesített kézzel közepes nagyságú gombócokat formálunk belőle. Közepesen forró olajban kb. 10 perc alatt szép pirosasra sütjük, konyhai papírtörlőre szedve leszárogatjuk. Sok sok salátával tálaljuk.

6 főre
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 365 kcal