Fügés mandulás müzliszelet (liszt és sütés nélkül)

Fügés mandulás müzliszelet
Hozzávalók:
20 dkg aszalt füge, 30 dkg tisztított (barna héjától is megfosztott) mandula, 6-7 dkg kókuszreszelék, csipetnyi tengeri só, 15 csepp édesítőszer

1. Az aszalt fügét 10-12 órára annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi ujjnyira ellepi. Ezután leszűrjük.
2. A mandulát konyhai gyorsvágógépbe vagy turmixgépbe töltjük, néhány tekeréssel durvára aprítjuk. Átöntjük egy tálba.
3. Helyére kerül a kókuszreszelék, amit szintén durvára aprítunk. A mandulához öntjük, a sót és az édesítőt hozzáadjuk.
4. A fügét lecsöpögtetjük, néhány vágással fölaprítjuk, hogy a gép könnyebben vigye, és gyorsvágógépbe vagy turmixgépbe rakjuk. Szinte pépesre turmixoljuk. Az előzőekhez adjuk, jól összedolgozzuk.
5. Kisujjnyi vastagon, 20×25 centis felületre, sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. Hűtőszekrényben 1 órán át dermesztjük, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Jó tanács
– Aki szereti, olvasztott csokoládéval is bevonhatja.

kb. 24 darab
Elkészítési idő: 25 perc + áztatás + hűtés
Egy darab: 122 kcal