Kukoricás, fetás avokádósaláta

Kukoricás, fetás avokádósaláta
Hozzávalók:
2 érett avokádó, 10-12 dkg feta sajt, 8 szem koktélparadicsom, 15 dkg Bonduelle szuperédes és ropogós konzervkukorica (lehet a bio vagy a normál változat is)
az öntethez:
fél-fél csokor petrezselyem és metélőhagyma, 3 szál friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 0,75 dl extraszűz olívaolaj, fél citrom, só, őrölt feke tebors

1. Az öntethez a petrezselymet, a metélőhagymát, a száráról lecsipkedett bazsalikomot és a fokhagymát durvára vágjuk. Turmixgépbe dobjuk, az olívaolajat ráöntjük, simára turmixoljuk. A citrom kifacsart levével ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, újra turmixoljuk, egy tálba kanalazzuk.
2. Az avokádót lapjában kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból egy evőkanállal kiemeljük. 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a fetát is és a zöldfűszeres öntetbe keverjük. A cikkekre vágott paradicsomot és lecsöpögtetett kukoricát hozzáadjuk.
3. A kivájt avokádóhéjába töltjük, tányérra rakjuk, a maradék öntettel körbelocsoljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 442 kcal