Tejszínes, mustáros csirkemáj


Hozzávalók:
1 csomó újhagyma, 2-3 csemegeuborka, 60-75 dkg csirkemáj szív nélkül, 1 evőkanál sertészsír vagy 3 evőkanál olaj, kb. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, kb. 1 púpozott kiskanál só, 2 dl zsíros főzőtejszín, 2 dl tejföl, 3-4 evőkanál mustár (lehetőleg többféle), 1 púpozott kiskanál finomliszt (étkezési keményítő is lehet), kb. 1 kiskanál Worcester szósz

1. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjével együtt vékonyan fölszeleteljük, a zöldje a díszítéshez, a világosabb része a májhoz kell. Az uborkát a reszelő nagy lyukú oldalán át lereszeljük. A májat kb. 2,5 centis kockákra daraboljuk, közben esetleges inas részeit eltávolítjuk.
2. A zsírt vagy olajat nagy serpenyőben füstölésig forrósítjuk, ez kb. 2 perc. A májat rárakjuk, és nagyjából 3 perc alatt körös-körül megpirítjuk, de az első kb. 1,5 percben nem nyúlunk hozzá! Közben megborsozzuk, és a legvégén megsózzuk.
3. A tejszínt, a tejfölt és a mustárt a liszttel kikeverjük, a májhoz öntjük. A habarásos edényt kb. 1 deci tejjel vagy tejszínnel beleöblítjük, a májat további 2-3 percig így pároljuk, közben a 1 kiskanál Worcester szósszal és a reszelt uborkával ízesítjük.
4. Főtt tészta vagy párolt rizs illik hozzá köretnek.

Jó tanács
– Finomra vágott tárkonnyal, metélőhagymával vagy petrezselyemmel is fűszerezhetjük.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag (köret nélkül): 530 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.