Pufi csokoládétorta


Hozzávalók
a “tésztához”:
25 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 8 dkg puffasztott rizs vagy puffasztott barna rizs
a tál kikenéséhez:
1 evőkanál olaj
a krémhez:
2 csomag (8 dkg) főzni való vanília ízű pudingpor, 7,5 dl tej

1. A csokoládét tűzálló tálba tördeljük, a vajat rámorzsoljuk, majd mikrohullámú készülékben vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, de fölolvaszthatjuk kis lábasban is. Közben néhányszor megkeverjük, majd a puffasztott rizst beleszórjuk. Jól összedolgozzuk, és melegen, egy enyhén kiolajozott alacsony peremű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy ujjnyi magas pereme is legyen. A legkönnyebb forró vízbe mártott kanállal belesimítani. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
2. A töltelékhez a pudingport a tejjel mély tűzálló tálban habverővel simára keverjük és 850 wattal kb. 6 percig főzzük, ezalatt kellően besűrűsödik. Tökéletes az is, ha egy kisebb lábasban, folyamatosan keverve főzzük sűrűre.
3. Azonnal a “tésztára” öntjük és megvárjuk, amíg megdermed. Csokoládédarával díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl. Tölthetjük túrókrémmel vagy gyümölccsel kevert pudinggal is.

Jó tanács
– Vaníliás pudingpor helyett csokoládéssal vagy puncsossal is készíthetjük.

8 nagy szelet
Elkészítési idő: 25 perc + dermesztés
Egy szelet: 271 kcal