Diós gyűrű

Diós gyűrű
Hozzávalók:
3 tojás, 2 dl (kb. 20 dkg) kristálycukor (valódi barna cukor is lehet), 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl (10 dkg) darált dió, 5-6 dkg durvára vágott dió, 2 csapott kiskanál sütőpor, 3 dl (kb. 18 dkg) finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet), 1,25 dl tejföl, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin, kb. 2 evőkanál zsemlemorzsa

1. A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral jó habosra, egészen fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc.
2. A kétféle diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, összeforgatjuk. A tejföllel és az olvasztott, de nem meleg vajjal együtt a cukros tojáshoz keverjük.
3. Egy gyűrűformát kivajazunk, morzsával behintjük, a masszát belesimítjuk.
4. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 50 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor elkészült.

10 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy szelet: 404 kcal