Barackos kevert sütemény

Hozzávalók
a tésztához:
13 dkg vaj vagy sütőmargarin, 12 dkg kristálycukor, 3 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 16 dkg finomliszt, 4 evőkanál tej, maréknyi pirított dió
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1-2 evőkanál finomliszt
a tetejére:
10-12 kisebb szem (kb. 60 dkg) sárgabarack (idényen kívül 50 dkg sárgabarackbefőtt), fél kiskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt habosra keverjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Először a sütőporral összeforgatott lisztet, majd a tejet, végül a pirított, durvára aprított diót keverjük bele.
2. Egy kisebb, kb. 25×15 centis tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, a liszttel behintjük. A masszát egyenletesen belesimítjuk.
3. A sárgabarackot megmossuk, leszárogatjuk, félbevágva kimagozzuk, a tésztára rakjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk. A fahéjjal összeforgatott porcukorral behintjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 36-40 percig sütjük.

10 szelet
Elkészítési idő: 55 perc
Egy szelet: 323 kcal • fehérje: 5,0 gramm • zsír: 16,7 gramm • szénhidrát: 37,7 gramm • rost: 2,0 gramm • koleszterin: 90 milligramm