Banános, zabos sütemény

Banános, zabos sütemény
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 1 csomag (2 kiskanál) sütőpor, 30 dkg puha zabpehely, fél-fél kiskanál só és őrölt fahéj, 4 közepes vagy 3 nagy tojás, 10 dkg kristálycukor vagy barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj 3 banán (tisztítva 30 dkg)
a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj

1. A lisztet először a sütőporral, majd a zabpehellyel, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Az olvasztott vajat belecsurgatva tovább habosítjuk, majd belekeverjük az áttört banánt is. A lisztes banánhoz keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a masszába forgatjuk.
2. Egy 35×22 centis tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát egyenletesen belesimítjuk. 15 percig pihentetjük, hogy a zabpehely egy kissé felpuhuljon benne.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütő 170 ºC) kb. 20 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük föl, amikor kihűlt.

15 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 198 kcal