Kelbimbós rakott szarvacska

Kelbimbós rakott szarvacska

Hozzávalók:
35 dkg szarvacskatészta, só, 50 dkg kelbimbó (fagyasztott is lehet), fél kiskanál őrölt köménymag, 20 dkg főtt füstölt tarja, 1 nagy pohár (450 gramm) tejföl, 2 tojás, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
a tűzálló tál kikenéséhez:
2 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
a tálaláshoz:
tejföl (ez el is maradhat)

1. A tésztát és a megtisztított kelbimbót külön külön enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, mindkettőt leszűrjük.
2. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a fele tésztát egyenletesen beleterítjük. A puha kelbimbót rászórjuk, az őrölt köménnyel meghintjük, és rászórjuk az apró kockákra vágott tarját is.
3. A tojást a tejföllel kikeverjük, majd a reszelt sajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Felét egyenletesen a kelbimbóra locsoljuk. A maradék tésztát elrendezzük rajta, a sajtos tejföl másik felét egyenletesen rákenjük.
4. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 20 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágva tálaljuk, aki szereti tejföllel is meglocsolhatja.

6 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 536 kcal • fehérje: 24,5 gramm • zsír: 25,5 gramm • szénhidrát: 51,9 gramm • rost: 6,1 gramm • koleszterin: 183 milligramm