Morgós csúcs

Morgós csúcs

Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 4 dkg keserű kakaópor, 8 dkg vaj vagy sütőmargarin, kb. 0,5 dl tej
a forgatáshoz: kristálycukor
a gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott édes gesztenyemassza, 5 dkg porcukor, 15 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, egy kevés rum
egyéb hozzávalók az elkészítéshez: kézi citromfacsaró, fagyasztott vagy befőtt magozott meggy

1. A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.
2. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
3. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát kibélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.
4. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Jó tanács
– Letakarva hűtőszekrényben 4 napig eláll.

kb. 25 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy szelet: 232 kcal