Zabpelyhes töltött csirkecomb

Zabpelyhes töltött csirkecomb
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely, 2 dl erőleves (leveskockából is készülhet), fél fej vöröshagyma, 3-4 evőkanál olaj, 10 dkg csirkemáj, só, őrölt fekete bors, majoránna, negyed csokor petrezselyem, 1 tojás, 1 zsemle vagy 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 4 csirkecomb

1. A zabpelyhet a forrásban lévő erőlevesbe szórjuk, 2 percig főzzük, majd a tűzről levesszük. A fedele alá duplán hajtogatott konyharuhát fektetünk, s így, a gőzben puhítjuk a zabpelyhet 10 percig. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, 2-3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A kis kockákra vágott csirkemájat hozzáadjuk, 2-3 percig pirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
2. Ha kihűlt, a puha pehellyel, a tojásokkal meg a hideg vízbe áztatott és kifacsart zsemlével (zsemlemorzsával) összegyúrjuk. A csirkecombokat – miután bőrüket föllazítottuk – a zabpelyhes masszával megtöltjük.
3. Megolajozott tepsibe rakjuk, kissé besózzuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50 perc alatt megsütjük. Salátával kínáljuk.

Jó tanács
– Egész csirkéből ugyanígy készülhet.
– Zabpehely helyett árpa, búza-, vagy rozspehellyel is tölthetjük.

4 főre
Elkészítési ideje: 1 óra 30 perc
Egy adag: 540 kcal