Belsőségek (sertés)

A sertésmáj külső vékony hártyáját lefejtjük, belső oldaláról az eret-inakat kivágjuk. Frissen sütve vagy rövid ideig párolva szokás elkészíteni.

A sertésszívet főzve-párolva készítjük el.

A sertésvesét – miután külső hártyáját lehúztuk – lapjában félbehasítjuk, ereit kiskéssel kivágjuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk, szárazra töröljük. Frissen sütve vagy rövid ideig párolva szokás elkészíteni.

A sertésnyelvről a gégenyúlványt és a torokhúst levágjuk, majd a nyelvet lekapargatjuk, megmossuk. Egészben főzzük vagy fölcsíkozva, párolva tokánynak készítjük el.

A sertésvelőt langyos vízbe áztatjuk, majd hártyáitól megtisztítjuk. Ezután forrásban lévő enyhén sós, citromos vízbe rakjuk, majd amikor a víz újra forrni kezd, leszűrjük. Felhasználásig enyhén sós, citromos vízben, hűtőszekrényben tartjuk. Frissen sütve, rántva vagy pirítva szokás elkészíteni.