Hozzávalók:
2 nagyobb (kb. 40 dkg) nem túl érett körte, egy zsenge zellergumó fele (kb. 10 dkg), 1 nagy citrom, 10 dkg gépsonka, 10 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, 1 kiskanál csípős mustár, só, késhegynyi pirospaprika, néhány salátalevél
1. A körtéket megmossuk, félbevágva magházukat kivájjuk. A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, akárcsak a körtét,majd tálba szórjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak.
2. A sonkát meg a sajtot ugyancsak csíkokra vágjuk, az előzőekhez adjuk.
3. A tejfölt a mustárral ízesítjük, enyhén megsózzuk, majd a pirospaprikával fűszerezve összekeverjük a sonkás-sajtos körtével. Salátalevéllel díszítve, kelyhekben tálaljuk.
Jó tanács
– Letakarva hűtőszekrényben 3 napig eláll.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 273 kcal • 14,6 g fehérje • 16,8 g zsír • 15,8 g szénhidrát • 3,1 g rost • 77 mg koleszterin