Indonéz rizssaláta

Indonéz rizssaláta
Hozzávalók:
30 dkg fényezetlen „A” rizs, só, 5 evőkanál kókuszreszelék, 3-3 főtt tojás és paradicsom, 1 jégsaláta, fél kígyóuborka, 5 dkg csiperkegomba, 3-4 dkg vaj, 30 dkg friss vagy konzervbab- vagy szójababcsíra, 10 dkg sós mogyoró, szójamártás és csiliszósz a tálaláshoz

1. A rizst átválogatjuk, megmossuk, enyhén sózott, forrásban lévő vízben a tésztához hasonlóan megfőzzük, leszűrjük, egy tálba tesszük, hűlni hagyjuk.
2. A kókuszreszeléket egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A főtt tojást és a paradicsomot cikkekre, a megmosott, leveleire bontott salátát kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. Az uborkát 1 centis kockákra aprítjuk.
3. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, az olvasztott vajon megpirítjuk, majd a babcsírát is belekeverjük. 2 perc alatt átforgatjuk, hűlni hagyjuk.
4. A jégsalátát egy nagy tál aljára terítjük, majd a rizst ráhalmozzuk. A pirított kókusszal behintjük. A többi előkészített hozzávalót – beleértve a mogyorót is – rászórjuk. Tálaláskor szója- vagy csiliszósszal, illetve mindkettővel egyszerre ízesítheti kedvére mindenki.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 588 kcal