Frankfurti saláta, ahogy a Mézes Mackóban készült


Hozzávalók kb. 1,5 kg salátához:
55-60 dkg burgonya, só, 4 főtt tojás, 30-35 dkg virsli, 1 közepes fej saláta harmada, 1 csokor petrezselyem
az öntethez:
10 dkg majonéz, 2 dl tartármártás, 2 evőkanál ketchup, fél evőkanál barbecue szósz, só, bors, porcukor, mustár, tárkonyos ételecet

1. A burgonyát kefével dörzsölgetve folyó víz alatt jól megmossuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. 1 kiskanál sóval ízesítjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 35 perc alatt héjában megfőzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Hideg vizet ne öntsünk rá, a burgonyát ne áztassuk, mert íze megváltozik.
2. A majonézt a tartámártással, a ketchuppal, és a barbecue szósszal ízesítjük. Végső ízét egy kevés sóval, borssal, porcukorral, mustárral és tárkonyecettel állítjuk be.
3. A főtt tojásokat és a virslit meghámozzuk (már ha kell), karikákra szeljük. A salátát leveleire bontva megmossuk, lecsöpögtetjük, majd kisujjnyi széles csíkokra vágjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, 3 milliméter vastag karikákra vágjuk és tálba tesszük a salátával, a tojással meg a virslivel együtt. Végül a fűszeres majonézes öntettel óvatos mozdulatokkal – vigyázva, hogy ne törjük – összeforgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel meghintjük, és letakarva pár órára behűtjük, hogy az íze egy kicsit összeérjen.

Jó tanács
– Letakarva hűtőszekrényben 3-4 napig eláll.
– A salátát közvetlenül a tálalás előtt is belekeverhetjük, így nem esik össze, de tálalhatjuk úgy is, hogy a tányérokba halmozzuk és erre szedjük rá a majonézes salátát.
– Az ízét tovább tökéletesíthetjük, ha a krumpliból először ecetes-hagymás krumplisalátát készítünk, és a pácolt krumplit csak másnap keverjük be frankfurti salátának.

5 főre
Elkészítési idő: 1 óra + érlelés
Egy adag: 741 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.