Diós, majonézes halkoktél

Diós, majonézes halkoktél
Hozzávalók:
50 dkg friss vagy fagyasztott tengeri hal, de friss pontyfilé, harcsa vagy afrikai harcsa is lehet, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 citrom leve, 15 dkg zeller, 6-6 evőkanál majonéz és tejföl, 1 kiskanál mustár, 8-10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 kicsi csemegeuborka, néhány salátalevél a díszítéshez

1. A halat ha fagyasztott, szobahőmérsékletenfölengedjük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kis lábasba ujjnyi magasan vizet öntünk, egy kevés citromlével ízesítjük, fölforraljuk, majd a halat 4-5 perc alatt megpároljuk benne. Ezután leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. A zellert megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra metéljük, enyhén sózott, citromos vízben puhára főzzük, leszűrjük.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével és mustárral ízesítjük, a durvára vágott diót belekeverjük.
3. Az almát az uborkával együtt – a zellerhez hasonlóan – fölcsíkozzuk. Az ízes mártásba keverjük, a puha lecsöpögtetett zellert meg a kisebb darabokra tördelt halat hozzáadjuk (ilyenkor az esetleges szálkákat is el lehet távolítani). Salátalevéllel bélelt üvegtálkákba halmozva tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 535 kcal