Sajtos húspogácsák

Sajtos húspogácsák
Hozzávalók:
50 dkg zsíros darált marhahús, 50 dkg zsíros darált sertéshús, kicsit kevesebb, mint 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kisebb vöröshagyma vagy vöröshagymakrém, fél kiskanál mustár, kb. 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 10 dkg trappista vagy edami sajt
a sütéshez:
2 evőkanál olaj

1. A kétféle darált húst a sóval, a borssal ízesítjük, a lereszelt vöröshagymát vagy a vöröshagymakrémet hozzáadjuk, a mustárral, a reszelt parmezánnal és a kis kockákra vágott trappistával (edamival) összedolgozzuk.
2. A masszából nedves kézzel 8, nem túl vastag húspogácsát formálunk. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a húspogácsákat rárakjuk, és többször megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük. Közben egy kevés olajjal kenegetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 650 kcal