Pusztanyárs

Pusztanyárs
Hozzávalók:
30 dkg sertésszűzpecsenye, 30 dkg érlelt bélszín (az érlelést lásd a Bélszín olaszos fűszeres vajjal receptnél), 1 kiskanál só, 12 kicsi csiperkegomba
a páchoz: 1 kis doboz sűrített paradicsom (140 gramm), 4 evőkanál 10%-os ételecet, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál kristálycukor, 1 csapott kiskanál só
a kenegetéshez: 2-3 evőkanál olaj

1. A lehártyázott szűzpecsenyét és az érlelt bélszínt 2 centi vastag érmékre vágjuk. Éppen csak egy kicsit megütögetjük, enyhén megsózzuk. A páchoz valókat összekeverjük, a húst beleforgatjuk, és letakarva 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A gombát megmossuk, szárastól félbevágjuk, kissé megsózzuk. Ezután a pácolt hússal váltakozva megolajozott nyársra húzzuk.
3. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a nyársakat rárakjuk, és oldalanként kb. 3 percig sütjük, de ne feledjük, 4 oldala van (!), nem kettő, tehát mindig csak 90 fokkal elfordítva kell sütögetni, azaz 4×3 percig. Közben az olajjal kenegetjük, nehogy kiszáradjon.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc + a hús érlelése
Egy adag: 417 kcal