Gyümölcsös malacpecsenye

Gyümölcsös malacpecsenye
Hozzávalók
60 dkg kicsontozott malackaraj, só, 1 kiskanál ételízesítő por, 1 mokkáskanál majoránna, 1,5 dl sör, 6-8 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl száraz fehérbor, 2 nagyobb narancs, 2 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 10 dkg kimagozott aszalt szilva, tea a szilva áztatásához, 5 dkg kimagozott datolya, 10 dkg mogyoró, 2 közepes narancs, 1 evőkanál méz

1. A malachúst néhány órával a sütés előtt sóval, ételízesítő porral meg majoránnával úgy dörzsöljük be, hogy a bőrét ne érje. Peremes tepsibe tesszük, és meleg sütőben, sörbe mártogatott füstölt szalonnával kenegetve kb. 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük. Ezután lecsöpögtetve vágódeszkára fektetjük, és 10-15 percig pihentetjük, csak ez után szeleteljük föl.
2. Visszamaradó zsírját egy lábasba öntjük, és a lisztet kissé megpirítjuk benne. A borral meg a nagyobb narancsok kifacsart levével fölöntjük, a szójamártással ízesítjük, 1-2 percnyi forralás után leszűrjük. A félbevágott, teában megpuhított aszalt szilvát, a datolyát meg a vékony barna héjától is megfosztott mogyorót hozzáadjuk. A közepes nagyságú narancsokat úgy hámozzuk meg, hogy fehér héjuk se maradjon rajtuk. A gerezdeket elválasztó hártya mentén éles kiskéssel bevágjuk, a gyümölcshúst kiemeljük, azaz kifilézzük a gyümölcsöt, végül a mártásba forgatjuk, és a mézzel édesítjük.
3. A húst vékonyan fölszeleteljük, sütőben megforrósítjuk, majd a gyümölcsös mártást ráöntjük. Burgonyafánk illik köretnek hozzá (receptjét lásd a köretek című fejezetben).

Jó tanács
– Aki alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart, köret nélkül egye.

4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc
Egy adag (köret nélkül): 727 kcal