Zöldséges, sonkás, sajtos muffin

Zöldséges, sonkás, sajtos muffin
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, csipet só, 1 tojás, 0,9 dl olaj, 2,5 dl főzőtejszín, 10 dkg főtt zöldborsó, 10 dkg főtt kukorica, arasznyi póréhagyma, 10 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt ementáli sajt
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
6-8 dkg reszelt ementáli sajt

1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a borssal és a sóval összeforgatjuk. A tojást az olajjal és a tejszínnel fölverjük, a lisztes keveréket, a főtt borsót és kukoricát hozzáadjuk. A pórét megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük. A sonkát apró kockákra vágjuk. Mindezeket a sajttal együtt a tésztához keverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk, majd reszelt sajttal behintjük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 20-22 percig sütjük.
3. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 303 kcal