Sonkával töltött sajtos, krumplis muffin

Sonkával töltött sajtos, krumplis muffin
Hozzávalók:
3 dl tej, 1,5 dl + 1 evőkanál tejföl, 8 gramm szárított élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor, 22 dkg finomliszt, 8 dkg krumplipürépehely, 10 dkg reszelt sajt, só, 1 tojás, 5 evőkanál olaj, 25 dkg főtt-füstölt sertéstarja vagy sonka, 1-1 kiskanál mustár és ketchup, 1 mokkáskanál lereszelt vöröshagyma, őrölt fekete bors
a formák kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
egy kevés reszelt sajt

1. A langyos tejet 1,5 deci tejföllel, a szárított élesztővel és a cukorral összekeverjük, 10 percre félrerakjuk. A finomlisztet a krumplipürépehellyel, a sajttal és egy kevés sóval összeforgatjuk. A felfuttatott élesztőt, a felvert tojást és az olajat hozzáadjuk.
2. A főtt-füstölt sertéstarját a mustárral és ketchuppal, 1 evőkanál tejföllel pépesítjük, a lereszelt vöröshagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
3. A kivajazott vagy papírkosárral kibélelt muffinformát a massza felével megtöltjük. Erre húsos töltelék kerül, amit a maradék tésztával befedünk. Egy kevés reszelt sajtot hintünk a tetejükre, 10-15 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 270 kcal