Hawaii muffin

Hawaii muffin
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál só, 1 mokkásknál őrölt fekete bors, 10-12 dkg gépsonka, 15-20 dkg konzervananász, 1 tojás, 2 dl (kimérve, mert nem elég 1 kis pohárnyi), tejföl vagy kefir, 0,6 dl olaj
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral, a sóval és a borssal összeforgatjuk. A sonkát és a lecsöpögtetett ananászt kb.0,5 centis kockákra vágjuk.
2. A tojást kissé felverjük, majd az olajjal és a tejföllel összekeverjük. A lisztet beleszórjuk, a fölaprított hozzávalókat is hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedésit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. A legjobb, ha a tetejüket egy nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC ;légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.20 percig sütjük.
4. A formában hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

10 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 232 kcal