Villám csokitorta

Villám csokitorta
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg tejcsokoládé, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 6 tojás, 15 dkg kristálycukor, 3 evőkanál rum, 10 dkg finomliszt vagy rétesliszt
a tortaforma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tálaláshoz:
4 dl habtejszín vagy 12 kis gombóc vaníliafagylalt

1. A kétféle csokoládét egy lábasba tördeljük, a vajat (margarint) rádobjuk, majd kis lángon, szüntelenül kevergetve fölolvasztjuk.
2. A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt felhabosítjuk, majd a langyos (semmiesetre sem forró!) vajas (margarinos) csokoládét is beledolgozzuk. Először a rumot, azután a lisztet adjuk hozzá, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
3. Egy 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk, a csokoládés masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb. 35 percig sütjük.
4. Amikor kihűlt, cikkekre vágjuk és tejszínhabbal megkoronázzuk, de az is nagyon finom, ha 1-1 gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk a csokiszeletek mellé.

8 nagy szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet (tejszínhab és fagyi nélkül): 478 kcal