Müzlitorta

Müzlitorta
Hozzávalók:
1 liter tej, 5-6 dkg vaj, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg zabpehely, 4-5 evőkanál kristálycukor, valódi barna cukor vagy méz, 2 tojás
a forma kikenéséhez:
vaj
a tetejére:
20 dkg szilvalekvár
a díszítéshez:
friss gyümölcs

1. A tejet felforraljuk, a vajat meg a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Amint a vaj elolvadt benne, a zabpelyhet is beleszórjuk. Kis lángon, kevergetve 4-5 percig főzzük, majd a tűzről levéve, lefödve duzzadni hagyjuk.
2. A cukrot a tojások sárgájával 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük (amíg a cukor fel nem olvad, és tejföl sűrűségű nem lesz), majd a már kihűlt tejes zabpehelyhez keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
3. Az egészet egy kivajazott kb. 20×30 centis tűzálló tálba vagy kb. 25 centis tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, szilvalekvárral megkenjük, gyümölccsel díszítjük.

12 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Egy szelet: 262 kcal