Tormás marhasült

Tormás marhasült
Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál (a comb felsál része), 2 evőkanál olaj, 2 kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, 1 közepes vöröshagyma, 2 dl száraz fehérbor
a töltelékhez:
4 evőkanál ecetes vagy arasznyi darab friss torma, 2 kiskanál porcukor, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál tejföl, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1. A felsált megsózzuk, megborsozzuk, és az olajon körös-körül fehéredésig sütjük. A hagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hús köré szórjuk. Kicsit megfuttatjuk, a bort aláöntjük, lefödjük, és kis lángon 1,5 óra alatt puhára pároljuk.
2. A töltelékhez valókat összekeverjük. Ha friss tormából készítjük, akkor azt tisztítás után lereszeljük, és leforrázzuk. A puha húst középen felszúrjuk, a nyílást kissé kimélyítjük, majd a tormakrémet belenyomjuk. Végeit hústűvel lezárjuk, és saját levében még 15-20 percig pároljuk.
3. Felszeletelve, burgonyapürével meg párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó tanács
– A hús párolólevéből késhegynyi paradicsompürével és fél mokkáskanál liszttel pecsenyelét is főzhetünk.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag (köret nélkül): 613 kcal