Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott borjúkaraj, só, 6 karika konzerv ananász, 6 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
1. A húst körös-körül megsózzuk, egy tepsibe fektetjük. A tetejére egy ananászkarikát teszünk, amit szalonnával „átkötve” rögzítünk. Erre, félig takarva, ananász kerül, majd szalonna. Így folytatjuk a sort, amíg tart a hozzávalókból.
2. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 45 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után fölszeletelve tálaljuk. Sült burgonya illik köretnek hozzá.
Jó tanács
– Az olcsóbb sertéskarajból ugyanígy elkészíthetjük, ehhez szép vékony rövidkarajt válasszunk.
– Aki paleo étrendet tart vagy csak a cukrot kerüli, friss ananásszal készítse.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú diétát tart, salátát egyen köretnek hozzá.
4 főre
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy adag: 302 kcal • 32,7 g fehérje • 16,1 g zsír • 6,4 g szénhidrát • 0,6 g rost • 152 mg koleszterin