Házinyúlérmék citromos krémmártásban

Házinyúlérmék citromos krémmártásban
Hozzávalók:
egy kb. 2 kg-os házinyúlgerinc, só, 5 dkg vaj, 2 dl édes fehérbor, 2 citrom, 2 mandarin, 2 evőkanál mazsola, 1 evőkanál ketchup, 1 evőkanál szójamártás, egy csipetnyi pirospaprika, egy csipetnyi őrölt fehér bors, 1 kiskanál finomliszt, 2 dl főzőtejszín

1. A nyúlgerincet kicsontozzuk, lehártyázzuk, majd a húst kissé ferdén fölszeleteljük, gyengén kiverjük. Ha a gerinc kisebb, a hús nem elég, akkor a felsőcombokat is kicsontozzuk és fölszeleteljük (volt csontjára merőlegesen).
2. A húst megsózzuk, és a vajon oldalanként 2-2 percig sütjük, a bort ráöntjük, a tűzről lehúzzuk. A citromot meg a mandarint egy tál fölött úgy hámozzuk meg, hogy fehér bundája ne maradjon rajta. Ezután a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágunk, és a gyümölcshúst kiemeljük, a húshoz adjuk. A gyümölcsök tisztítása közben összegyűlt levet rászűrjük, a mazsolát rászórjuk. A ketchuppal meg a szójamártással ízesítjük, a pirospaprikával és a borssal fűszerezzük. 1-2 percig forraljuk.
3. A lisztet a tejszínnel összekeverjük, végül a nyúl citromos párolólevét ezzel sűrítjük. Burgonyakrokettet vagy knédlit kínálunk köretnek hozzá.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag (köret nélkül): 616 kcal • fehérje: 44,7 gramm • zsír: 41,6 gramm • szénhidrát: 15,4 gramm • rost: 4,5 gramm • koleszterin: 225 milligramm

Italajánlat:
száraz fehérbor, például Mőcsényi sauvignon blanc