K(20)
- Kapor (Anethum graveolens)
- Koriander (Coriandrum sativum)
- Kacsa
- Kakukkfű (Thymus)
- Kandírozás
- Karaj (sertés)
- Karamellizálás
- Kardamom (Elettaria cardamomum)
- Kelesztés
- Keményítővel sűrítés
- Késői laskagomba (Pleurotus ostreatus)
- Kiforralás
- Kókuszdió előkészítése
- Kömény-konyhakömény (Carum carvi)
- Konfitálás
- Köröm (sertés)
- Kotlett
- Krusztád
- Kruton (tószt)
- Kurkuma, indiai sáfrány (Curcuma longa)
S(15)
- Sáfrány (Crocus sativus)
- Scoville egység, avagy mennyire csíp a paprika?
- Szegfűbors (Pimenta dioica)
- Szerecsendió (Myristica fragrans)
- Saját anyagával sűrítés
- Sárga gerebengomba (Hydnum repandum)
- Sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus)
- Sárga rókagomba, más néven csirkegomba, nyúlica (Cantharellus cibarius)
- Smizírozás
- Szárazbab
- Szegfűszeg (Syzygium aromaticum)
- Szegy (marha)
- Szotírozás
- Szufflé
- Szűzpecsenye (sertés)