Kókuszos almás

Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl (kb. 18 dkg) kristálycukor, 3 tojás, 2 dl kókuszreszelék, 2,5 dl liszt (16 dkg), 2 csapott mokkáskanál sütőpor, 1 dl tej, 2 nagyobb alma
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
a tetejére:
2 evőkanál kristálycukor, félmaréknyi vékony lapocskákra vágott mandula

1. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint és a cukrot egy fakanállal jól kikeverjük. A tojásokat egyenként hozzáadva mindig jól kidolgozzuk.
2. A kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott, kicsumázott, kockákra vágott almával a vajas masszához adjuk.
3. Egy 26 centi átmérőjű alacsony peremű tortaformát vékonyan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk és a keveréket belesimítjuk. A cukrot meg a mandulát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben a közepesnél kissé erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC ) kb. 35 percig sütjük.

Jó tanács
– Ha egy napot áll, még finomabb.

10 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 384 kcal • fehérje: 5,8 gramm • zsír: 20,1 gramm • szénhidrát: 44,8 gramm • rost: 1,4 gramm • koleszterin: 83 milligramm