Tojásos, mustáros fejes saláta


Hozzávalók:
1 nagy fej saláta, 2 főtt tojás, 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál mustár, 1 kisebb citrom leve, csipetnyi só

1. A salátát félbevágva kitorzsázunk, leveleire szedjük, megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy tálba tesszük.
2. A tojásokat félbevágjuk. Sárgájukat kikaparjuk, villával összetörjük, majd az olajat, a mustárt és a citrom kifacsart levét beledolgozzuk, kissé megsózzuk.
3. Csak tálaláskor öntjük a salátára, végül az apróra vágott főtt tojásfehérjét is rászórjuk.

Jó tanács
– Aki paleo életmódot folytat, olívaolajjal készítse.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 220 kcal