Dupla lecsó

Dupla lecsó
Hozzávalók:
60 dkg paradicsom, 1,5 kg húsos zöldpaprika, 2 nagy vöröshagyma, 20 dkg császárszalonna, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál jóféle pirospaprika, kb. 1,5 kiskanál só,
fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista, 1 kiskanál csemege Piros Arany, 20 dkg jóféle házikolbász

1. A paradicsomokat megmossuk, zöld szárukat kiskéssel kivágjuk, húsukat vékony cikkekre vagy közepes kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, húsukat nagy kockákra daraboljuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd az olajon, egy nagy lábasban megpirítjuk. A hagymát hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt aranysárgára pirítjuk. Kissé félrehúzva a pirospaprikát hozzákeverjük.
3. A paradicsomot azonnal rádobjuk, nehogy a pirospaprika megégjen. Enyhén megsózzuk, és kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kevés vizet is öntünk alá. Akkor jó, ha a paradicsom és a hagyma jól szétfő, szinte sűrű mártássá válik. Ekkor a fele zöldpaprikát adjuk hozzá, a kétféle Piros Arannyal ízesítjük, majd kis láng fölött kb. negyedóra alatt puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük és hozzákeverünk néhány kolbászkarikát is.
4. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk és újra a tűzre tesszük. A maradék paprikát és fölszeletelt kolbászt hozzáadjuk, kb. 15 percig főzzük, ha kell utánasózzuk.

Jó tanács
– Ne használjunk a hozzávalókban megadott mennyiségnél több paradicsomot, mert lecsónk savanykás ízű lesz. Valószínű, így alakult ki az a szokás, hogy ezt a fogást egy kevés cukorral is szokták ízesíteni.

5 főre
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 680 kcal