Dagadt paprika

Dagadt paprika
Hozzávalók:
8 nagy tölteni való paprika (tévépaprika), 50 dkg darált sovány sertéscomb vagy lapocka, 7 evőkanál főtt rizs, 1 tojás, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 6-7 evőkanál finomliszt, 3 tojás, 9 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj

1. A paprikát kicsumázzuk, vastag erét kivágjuk, majd a csöveket megmossuk. A darált húst a főtt rizzsel és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt hagymával ízesítjük.
2. A masszát szorosan a paprikák üregébe töltjük, majd egyenként a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk épp úgy, ahogyan a rántott szeletet szokás. Sőt, hogy a tölteléke biztosan ne folyjon ki, a tojásban és a morzsában még egyszer megmártjuk.
3. Bő, közepesen forró olajban, többször megforgatva kb. 12 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. Fritőzben, 160 ºC-os olajban 12-14 perc a sütési ideje. Fontos, hogy ne piruljon hirtelen, mert a közepének is át kell sülnie!
4. Meleg paradicsommártást vagy hideg tartármártást kínálunk hozzá.

Jó tanács
– Aki cukormentes étrendet tart, a paprikához kínált paradicsommártást vagy tartármártást édesítőszerrel ízesítse.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 739 kcal