Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 5 tojás, 22,5-25 dkg kristálycukor, 10 dkg finomliszt, 6 dkg keserű kakaópor, 1 mokkáskanál só, 10-12 szem sárgabarack
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A csokoládét egy kisebb lábasba tördeljük, a vajat földarabolva hozzáadjuk, kevergetve kis lángon fölolvasztjuk. Nem kell megvárni, amíg teljesen fölolvad, a tűzről levéve, többször megkeverve hagyjuk fölolvadni.
2. A tojásokat a cukorral, elektromos habverővel, maximális fokozaton kb. 5 perc alatt sűrűn folyósra, szinte krémesre keverjük. A lisztet és a kakaóport hozzáadjuk, kissé megsózzuk.
3. Kikent, 25X20 centis tepsibe simítjuk. A megmosott barackokat félbevágjuk, kimagvaljuk, egyenlő távolságban magházukkal lefelé a tésztára rakosgatjuk. Előmelegített sütőben (185 ºC, légkeveréses sütőben 170 ºC-os sütőben) kb.25 percig sütjük. Langyosan szeletelve olyan mintha nem sült volna át, „szöttyös˝ a közepe, de így jó, ilyennek kell lennie, és biztosak lehetünk abban is, hogy átsült a vékony tészta ennyi idő alatt.
20-24 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 245 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.