Teás, mandarinos, mandulahabos muffin

Teás, mandarinos, mandulahabos muffin
Hozzávalók:
1,5 dl víz, 2 evőkanál jóféle teafű, 2 tojás, 2 tojássárgája, 12,5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliáscukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 20 dkg finomliszt, 2 kiskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
20 dkg konzervmandarin, 2 tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg őrölt mandula

1. A vizet felforraljuk, a teára öntjük, lefedve 5 percre félretesszük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. A tojásokat és a tojássárgáját a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel a puha margarint hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekkel és a kihűlt teával összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A teás masszával megtöltjük. Akkor jó, ha nagyjából csak félig tölti ki az üregeket. A mandarint lecsöpögtetjük, a tésztára halmozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk, majd a darált mandulát is beleforgatjuk. Egyenletesen a mandarinnal megrakott muffinok tetejére simítjuk.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC; légkeveréses sütőben 155 ºC) kb. 25 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 310 kcal