Szilvás, túrós muffin

Szilvás, túrós muffin
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 12,5 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg tehéntúró, 2 evőkanál tejföl, 35 dkg szilva (befőtt is lehet)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), az áttört túróval és a tejföllel dolgozzuk össze. A sütőporos liszttel és a kimagozott, 1,5 centis kockákra vágott szilvával összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A szilvás, túrós masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 262 kcal