Sárgadinnyés muffin

Sárgadinnyés muffin
Hozzávalók:
50 dkg sárga- vagy zöld bélű édes sárgadinnye, 1 tojás, 12 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl főzőtejszín, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A sárgadinnyét, miután meghámoztuk és a magjait kikapartuk, kis (mazsolányi) kockákra vágjuk. Kb.30 dekának kell lennie, ha több, azt tegyük félre.
2. A tojást a cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, majd belekeverjük a tejszínt is. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk a dinnyekockákkal együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A dinnyés masszával majdnem teletöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 257 kcal