Hozzávalók:
4 dl barnarizspehely, 2-2 dl víz és tej, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor, pár szem mazsola, 4 tojás, 18 dkg szőlőcukorpor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 dl natúr joghurt
1. A barnarizspelyhet 2-2 deci víz és tej keverékében megfőzzük, lefödve duzzadni, hűlni hagyjuk. A sütőport, a kakaóport, a mazsolát, a tojássárgáját, a szőlőcukrot, a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) és a joghurtot hozzáadjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 297 kcal