Narancsos, mogyorós muffin

Narancsos, mogyorós muffin

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 10 dkg tisztított pörkölt földimogyoró, 1 csomag sütőpor, 1 nagy narancs, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 dl tej vagy főzőtejszín
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet az apróra vágott mogyoróval és a sütőporral összeforgatjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját az előzőekhez reszeljük. Levét kifacsarjuk, amiből 1 deci kell ehhez a recepthez (ha kevesebb lenne, akkor pótoljuk!).
2. A tojást a cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, majd hozzáadjuk az olvasztott de már csak langyos vajat (margarint), a narancslevet és a tejet is. A lisztes mogyoróval összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A narancsos, mogyorós masszával háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 315 kcal