Meggyes joghurtos muffin

Meggyes joghurtos muffin
Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kis pohár (175 gramm) meggyes joghurt, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3-4 evőkanál rum, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 30 dkg meggy (befőtt is lehet)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A gyümölcsös joghurtot és a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, tovább keverjük, majd a rummal ízesítjük. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A meggyet megmossuk, a szemeket félbevágva kimagozzuk, a a tésztába keverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 293 kcal