Málnás, fehér csokoládés és málnás, joghurtos muffin

Hozzávalók
a málnás, csokoládéshoz:
1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,5 dl tej, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 20 dkg málna (fagyasztott is lehet), 10 dkg fehércsokoládé
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a málnás, joghurtoshoz:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,5 dl (kb.250 gramm) málnás joghurt, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg málna (fagyasztott is lehet)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A málnás, csokoládéshoz a tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a tejet adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A málnát óvatosan megmossuk lecsöpögtetjük, a tésztához keverjük. (Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt nem kell előre fölengedni, fagyosan keverjük a tésztához). A csokoládét félmálnaszemnyi nagyságú kockákra vágjuk, szintén a masszához adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
4. A málnás, joghurtoshoz a tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a joghurtot adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. A málnát óvatosan megmossuk lecsöpögtetjük, a tésztához keverjük. (Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt nem kell előre fölengedni, fagyosan keverjük a tésztához).
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

12-12 darab
Elkészítési idő: fajtánként 35 perc
Egy darab málnás, csokoládés: 265 kcal
Egy darab málnás-joghurtos: 261 kcal