Hozzávalók:
2 tojás, 20 dkg méz, 1,5 dl olaj, 2,5 dl natúr kefir, 15 dkg kukoricaliszt, 15 dkg őrölt mák, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja és leve, 10 dkg tisztított mogyoró
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A tojást a mézzel sűrűn folyósra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Az olajjal tovább habosítjuk, a kefirt hozzáadjuk. A kukoricalisztet a mákkal, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a citrom reszelt héjával és 2 kiskanálnyi kifacsart levével együtt. A mogyorót durvára vágjuk, szintén az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, kukoricalisztes masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 349 kcal