Mákos, mandulás muffin

Mákos, mandulás muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, csipet só, 1 dl olaj, 20 dkg finomliszt, 10 dkg őrölt mák, 1 csomag sütőpor, 2,5 dl tej, 10 dkg tisztított (vékony barna héjától is megfosztott) mandula
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral sűrűn folyósra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Csipetnyit megsózzuk, majd az olajjal tovább habosítjuk. A lisztet a mákkal és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejjel és a durvára vágott mandulával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, mandulás masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 325 kcal