Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 4 evőkanál meggydzsem, 12 dkg finomliszt, 10 dkg őrölt mák, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) apránként hozzáadjuk, majd belekeverjük a dzsemet is. A lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy keveset keverünk belőle a mákos masszához, hogy ne legyen olyan sűrű, így könnyebb beleforgatni a maradék habot, nem törik annyira.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mákos, lekváros masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük.
A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 271 kcal