Mákos, aszalt gyümölcsös muffin

Mákos, aszalt gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
4 tojás, 4 púpozott evőkanál porcukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 csomag vaníliás cukor, 4 púpozott evőkanál rétesliszt, 15 dkg őrölt mák, 1 csomag sütőpor, 15 dkg apróra vágott vegyes aszalt gyümölcs, 1 dl tej
a forma kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin

1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) és a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
2. A réteslisztet a mákkal, a sütőporral és az apróra vágott aszalt gyümölccsel összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük, a tejjel lazítjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az aszalt gyümölcsös, mákos masszát beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 270 kcal