Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl olaj, 2,5 dl tejföl, 0,75 dl feketekávé
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
15 dkg fehér csokoládé
1. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd először az olajat, azután a tejfölt és a kávét adjuk hozzá. A lisztes keverékkel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A kakaós massza felével megtöltjük. A kockákra tördelt fehér csokoládét elosztjuk rajta, azután a maradék masszával befedjük.
3. Tetejüket vizezett kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 278 kcal