Hozzávalók:
25 dkg magozott meggybefőtt, 25 dkg finomliszt, 1 csomagsütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál keserű kakaópor, 4 evőkanál csokoládés tortadara, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2,2 dl natúr joghurt vagy kefir
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a mázhoz:
5-6 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 evőkanál keserű kakaópor, 10 dkg kristálycukor, 2 evőkanál víz
a díszítéshez:
2 dl habtejszín, csokoládéreszelék, 12 szem meggybefőtt
1. A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral és a csokis tortadarával összeforgatjuk.
2. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd a puha vajat és a kefirt hozzáadjuk. A lisztes keveréket hozzátesszük, végül a meggyet is beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
4. A mázhoz valókat 3-4 perc alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük, dermedni hagyjuk. Tálaláskor a tetejüket tejszínhabrózsával díszítjük, a közepükbe 1-1 szem meggybefőttet rakunk, és csokoládéreszelékkel megszórjuk.
12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 391 kcal